De monopomp ook wel excentrische wormpomp genoemd worden ingezet in vele marktsegmenten, waaronder de voedingsmiddelenindustrie en de petro/chemische industrie. Een monopomp is een ideale pomp voor het vermpompen van dikke vloeistoffen, zelfs in samenhang met vaste delen. Deze eigenschappen maken de wormpomp ook goed inzetbaar in afvalwaterbehandeling.

Het hart van deze excentrische wormpomp bestaat uit de rotor en de stator. De draaiende en radiale beweging van de excentrische rotor in de stator zorgt voor een continu verplaatsing van het te verpompen medium. Tezamen met deze verplaatsing wordt ook de druk in het pomphuis verhoogte.

De monopompen zijn uitermate geschikt voor het verpompen van dikke niet slijtende vloeistoffen.

MN/MNT Stalen en RVS monopompen

MN/MNT Stalen en RVS monopompen

MN/MNT Serie monopomp voor het verpompen van viskeuze of vervuilde vloeistoffen en ook in combinatie. Leverbaar in diverse materialen, ook geschikt voor de voedingsindustrie met FDA gekeurde materialen.

Max. debiet162 m3/u
Max. druk20 bar
PT/PST Stalen en RVS monopompen

PT/PST Stalen en RVS monopompen

PT/PST Serie monopomp voor het verpompen van dikke, plakkende en/of vervuilde vloeistoffen. Leverbaar in diverse materialen geschikt voor uw toepassing.

Max. debiet240 m3/u
Max. druk30 bar
PV serie verticale monopompen

PV serie verticale monopompen

De PV serie verticale monopompen in staal en RVS uitvoering en opgebouwd naar gelang de toepassing. Geschikt voor vat-lediging, montage in tank of put etc.

Max. debiet162 m³/u
Max. druk20 bar
PI serie monopompen

PI serie monopompen

De PI serie monopompen op trolley, voor het mixen en verpompen van cement en beton. Handige twee in één unit, compact gebouwd.

Max. debiet15 m³/u
Max. druk20 bar