Slangenpompen

Slangenpompen verplaatsen vloeistof door de peristaltische beweging die wordt veroorzaakt door het indrukken en verschuiven van een slof of rol over de pompslang. Door deze beweging wordt een peristaltische beweging tot stand gebracht en vloeistof verplaatst, om deze reden worden slangenpompen ook wel peristaltische pomp genoemd.

Slangenpompen worden veelal ingezet waar andere pomptypes problemen ondervinden met de vloeistof. Dit kan zijn door een hoge viscositeit of wanner een sterke vervuiling en grote vaste delen aanwezig zijn in de vloeistof.

De slangenpomp bied vele voordelen, zo zijn ze omkeerbaar in draairichting, droog zelfaanzuigend, beschadigen de te verpompen producten niet en slangenpompen hebben lage onderhoudskosten. Door hun lekvrije werking, geen as afdichting zijn slangenpompen een sterk opkomende belangrijke schakel in diverse processen. Ook is het eenvoudige onderhoud aan een slangenpomp een pluspunt in de onderhoudskosten. Het enige onderdeel dat aan slijtage onderhevig is en periodiek vervangen dient te worden is de pompslang, eenvoudig en simpel te vervangen.

Wij leveren pompslangen voor alle merken slangpompen, onderandere Bredel, Vederflex, Blackmer enAbaque. Door de unieke bouw van de Extreme pompslangen wordt de levensduur van de pompslang verlengd, zie pompslang.

Onze slangenpompen kunnen zowel met een elektrische aandrijving als ook een hydraulische aandrijving geleverd worden. Dit kan beide in ATEX  uitvoering.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op

Albin Slangenpomp ALH serie

Albin Slangenpomp ALH serie

Albin slangenpomp hebben een zeer lange levensduur op de pompslang. Slangenpompen zijn zeer geschikt voor het verpompen van hoog viskeuze, bijtende en vuile vloeistoffen.

Max. debiet200 m³/hr
Max. drukmax. 15 bar
Albin Slangenpomp ALP serie

Albin Slangenpomp ALP serie

Lagedruk slangenpomp van Albin. Voor het verpompen van vervuilde, chemisch agressieve en visceuze vloeistoffen.

Max. debiet10,4 m3/u
Max. druk4 bar
Albin slangenpomp ALH CiP serie

Albin slangenpomp ALH CiP serie

Albin slangenpomp met de mogelijk om de slang te reinigen met CiP (Clean in Place) principe. Door de vrijkomende schoenen van de pompslang, een vrije doorstroming voor reiniging.

Max. debiet13,6 m³/ u
Max. druk15 bar