Slangenpompen

De slangenpomp heeft een werkingsprincipe gelijk aan een peristaltische beweging. Door deze peristaltische beweging verplaatst de slangenpomp vloeistof en wordt veroorzaakt door het indrukken en verschuiven van een slof of rol over de pompslang. Door deze volumetrische verschuiving wordt vloeistof verplaatst en om deze reden worden slangenpompen ook wel peristaltische pomp genoemd. Bijkomend voordeel van de peristaltische werking is dat vloeistof niet beschadigd raakt door bijvoorbeeld afschuiving. Eventuele vaste delen in de vloeistof worden met de vloeistof mee verplaatst zonder dat deze schade aan de pomp kunnen veroorzaken, er is geen mechanisch contact van vaste delen met de roterende delen van de slangenpomp. Hierbij zijn wel van belang dat de  slangenpomp in voldoende grote en met het correcte toerental wordt uitgevoerd, om een betrouwbare schakel te zijn in het totale proces.

De Albin slangenpompen worden veelal ingezet waar andere pomptypes problemen ondervinden met de vloeistof. Dit kan zijn door een hoge viscositeit of wanner een sterke vervuiling en grote vaste delen aanwezig zijn in de vloeistof.

Met de inzet van de Albin slangenpomp zijn vele voordelen binnen handbereik; zo zijn ze omkeerbaar in draairichting, droog zelfaanzuigend, beschadigen de te verpompen producten niet en slangenpompen hebben lage onderhoudskosten. Door hun lekvrije werking, geen as afdichting zijn slangenpompen een sterk opkomende belangrijke schakel in diverse processen. Ook is het eenvoudige onderhoud aan de slangenpomp een pluspunt in de onderhoudskosten. Het enige onderdeel dat aan slijtage onderhevig is en periodiek vervangen dient te worden is de pompslang, eenvoudig en simpel te vervangen.

Wij leveren pompslangen voor alle merken slangpompen, onder andere Bredel, Verderflex, Blackmer, Valisi, Abaque etc. Door de unieke bouw van de Extreme pompslangen wordt de levensduur van de pompslang verlengd, zie pompslang.

Onze slangenpompen kunnen zowel met een elektrische aandrijving als ook een hydraulische aandrijving geleverd worden. Dit kan beide in ATEX  uitvoering.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op

Albin Slangenpomp ALH serie

Albin Slangenpomp ALH serie

Albin slangenpomp hebben een zeer lange levensduur op de pompslang. Slangenpompen zijn zeer geschikt voor het verpompen van hoog viskeuze, bijtende en vuile vloeistoffen.

Max. debiet200 m³/hr
Max. drukmax. 15 bar
Albin Slangenpomp ALP serie

Albin Slangenpomp ALP serie

Lagedruk slangenpomp van Albin. Voor het verpompen van vervuilde, chemisch agressieve en viskeuze vloeistoffen.

Max. debiet10,4 m3/u
Max. druk4 bar
Albin slangenpomp ALH CiP serie

Albin slangenpomp ALH CiP serie

Albin slangenpomp met de mogelijk om de slang te reinigen met CiP (Clean in Place) principe. Door de vrijkomende schoenen van de pompslang, een vrije doorstroming voor reiniging.

Max. debiet13,6 m³/ u
Max. druk15 bar