Tandwielpompen

De tandwielpomp verplaatst vloeistof doormiddel van in elkaar draaiende tandwielen, deze tandwielen zorgen voor een vergroting en daarna verkleining van de pompkamer. Door deze volume verandering ontstaat in de zuigkant van de pomp een onderdruk waardoor tandwielpompen zelfaanzuigend zijn. Tandwielpompen of ook wel tandradpompen vallen door dit werkingsprincipe in de groep van verdringerpompen.

Ons programma aan tandwielpompen met inwendige en uitwendige vertanding zorgt voor de correcte pomp in de juiste toepassing. Inzetbaar voor diverse toepassingen waaronder oliën, hoog visceuze vloeistoffen, schuimpompen voor blus vloeistoffen, Biodiesel, Bitumen, etc.

Het eenvoudige principe van een tandwielpomp, twee tandwielen die in elkaar grijpen en op deze manier de pompkamer verkleinen. Met slechts twee draaiende delen maakt een tandwielpomp tot een zeer betrouwbaar onderdeel van uw installatie. Tandwielpompen worden toegepast voor vele vloeistoffen in bijna alle industriën en zijn daarmee het meest geaccepteerd.

Wij hebben zeer korte levertijden op onze tandwielpompen.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op

Zeilfelder Tandwielpompen

Zeilfelder Tandwielpompen

Moespompen, de importeur van Zeilfelder pompen voor de Benelux. Zeilfelder tandwielpompen met inwendige en uitwendige vertanding. Deze Blue en Green serie tandwielpompen kunnen zeer dikke (Bitumen) vloeistoffen verpompen met een zeer grote capaciteit en opvoerhoogte.

Max. debiet900 m3/u
Max. temp-60°C tot +320°C
Max. druk120 bar
ULTRA Tandwielpompen

ULTRA Tandwielpompen

ULTRA tandwielpompen zijn hoogwaardige pompen vervaardigd uit volle, gewalste materialen. Hierdoor wordt de beste sterkte en materiaal homogeniteit behaald wat de levensduur ten goede komt.

Max. debiet71,8m³/u
Max. temp-40 tot +250°C
Tandwielpomp / Uitwendige vertanding

Tandwielpomp / Uitwendige vertanding

Tandwielpompen van Pompe morgan zijn zelfaanzuigend en geschikt voor hoog viskeuze vloeistoffen en hoge drukken. Korte levertijden.

Max. debietVan 0,6cc tot 350 m3/u
Max. tempvan -30°C tot max. 300°C
Max. druk80bar
Tandwielpomp / Inwendige vertanding

Tandwielpomp / Inwendige vertanding

De tandwielpomp is een zelfaanzuigende pomp, capaciteit is direct proportioneel aan toerental. Pulsatie vrije vloeistofstroming, dus geen trillingen in leiding werk. Uitgevoerd in gietijzer, gietstaal en RVS.

Max. debiet0,6 tot max 360 m3/uur
Max. temp-60 tot 300ºC
Max. druktot 16bar. Hogere drukken op aanvraag.