Zelfaanzuigende centrifugaalpomp

Zelfaanzuigende centrifugaalpompen hebben hetzelfde werkingsprincipe als standaard centrifugaalpompen, door de rondraaiende waaier worden centrifugaalkrachten over gebracht op de vloeistof.  Door deze centrifugaalkracht wordt de vloeistof naar de buitenkant van het pomphuis gedrukt en tegelijkertijd onstaat er in het center van de waaier een onderdruk. Met dit centrifugaal principe wordt de vloeistof in beweging gezet en wordt de vloeistofkolom verplaatst.

Zelfaanzuigende centrifugaalpompen zijn de oplossing voor toepassingen waar de pomp hoger staat dan het vloeistofniveau en dus zelfaanzuigend moet zijn. Ook wanneer luchtinsluiting in het leidingsysteem kan ontstaan is een zelfaanzuigende centrifugaalpomp een goed inzetbare pomp om problemen tegen te gaan. Door het unieke pomphuisontwerp van de zelfaanzuigende centrifugaalpompen van Finish Thompson blijft de vloeistof na afschakelen in het pomphuis aanwezig. Door dit pompontwerp kan de SP serie direct weer opgestart worden en is de zelfaanzuigende werking direct van kracht.

Door ons ruime aanbod hebben wij diverse uitvoeringen en merken zelfaanzuigende centrifugaalpompen, waaronder magneetgekoppelde en AtEx gecertificeerde pomp uitvoeringen. Deze kunststof centrifugaalpompen zijn uitermate geschikt voor het verpompen van agressieve chemicaliën en hebben de mogelijkheid tot drooglopen zonder schade. De centrifugaalpompen van FTI hebben 5 jaar garantie op het pomphuis en onderdelen. Leverbare materialen voor het pomphuis zijn PP en PVDF, gietijzer, RVS en brons. Zelfaanzuigend tot 7,6 meter, ook voor vervuilde vloeistoffen.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op: contact

SP Serie Magneet gekoppeld

SP Serie Magneet gekoppeld

Zelfaanzuigende centrifugaalpomp, magneetgekoppeld, met 5 jaar garantie.

Max. debiet56,8 M³/ hr
Max. temp104° C
Max. druk3,6 bar
MSP  MSPN

MSP MSPN

Affetti Zelfaanzuigende (magneet) gekoppelde centrifugaalpomp voor verpompen van agressieve vloeistoffen zonder vaste delen. ATEX gecertificeerde modelen leverbaar.

Max. debiet58 m3/uur
Max. temp-10 tot +100° C
Max. druk3,8 bar