skip to Main Content

Q-pumps ZP2 draaizuigerpompen zijn hoogwaardige hygiënische pompen die zeer robuust en betrouwbaar zijn. De ZP2 serie pompen zijn zeer geschikt voor het verpompen van zowel dunne als dikke vloeistoffen waarbij ook vaste delen verpompt kunnen worden. Q-pumps ZP2 pompen en onderdelen zijn volledig uitwisselbaar met de Waukesha Universal 2 en Wright TRA20.

Door de kleine toelaatbare toleranties en draaizuigervorm heeft de ZP2 bij viscositeiten van 150cP geen interne verliezen meer. ZP2 pompen zijn standaard opgebouwd met een RVS tandwielkast, 17-4PH (RVS 630) hogedruk assen voor een uiterst stabiel as opstelling. Tevens zijn de tandwielen met schuine vertanding voor een stillere werking en grotere sterkte. De ZP2 serie pompen zijn 3A gecertificeerd en EHEDG-uitvoering is mogelijk.

Om de ZP2 EHEDG gecertificeerd te krijgen, moeten zogenaamde spoelpoorten worden aangebracht. Zo kunnen de dode ruimten ter plaatse van de asafdichtingen en deksel gereinigd worden. Tevens worden de spelingen groter gemaakt voor een betere reiniging. Hierdoor worden wel de gunstige pompeigenschappen van de ZP2 pomp ernstig teniet gedaan. Heeft u voorkeur voor een EHEDG gecertificeerde pomp, dan adviseren wij u te kiezen voor een ZP3 draaizuigerpomp.

Specificaties
Max. debiet 100m³/u
Max. temp -40°C tot 150°C
Max. druk 34 bar
Max. viscositeit 0,5 tot 200.000mPas
Mail ons
Bel ons
Back To Top