skip to Main Content

Expert op het gebied van pompen

Heeft u voor uw werkzaamheden een FTI Air membraanpomp nodig? Dan kunt u terecht bij MOES Pompen. Naast het leveren en installeren van de FTI Air membraanpompen kunnen wij bovendien ook het onderhoud en de eventuele reparatie verzorgen. Maak van ons uw partner voor alle werkzaamheden aan uw membraanpompen. Neem contact op met een van onze medewerkers om alle mogelijkheden te bespreken.

FTI Air Membraan

Hoe werken FTI Air membraanpompen?

In de FTI Air membraanpompen wordt door middel van het verkleinen en vergroten van de pompkamers vloeistof volumetrisch verplaatst. Er wordt een drukverhoging in het leidingsysteem gerealiseerd door een doorstroming van de pompkamers. Dit wordt gedaan door het afsluiten en openen van zuig- en perskleppen. De FTI Air membraanpompen vallen onder de subcategorie verdringerpompen omdat het werkt door het vergroten en verkleinen van pompkamers. De aandrijving van de perslucht en het feit dat de lucht samendrukbaar is maakt dat de pompgrafiek lijkt op die van de centrifugaalpomp.

Waarom u kiest voor de membraanpomp

Twijfelt u of een FTI Air membraanpomp geschikt is voor uw werkzaamheden, of dat u een andere pomp aan moet schaffen? Wij zetten de voordelen van een membraanpomp tegenover andere pompprincipes voor u op een rijtje.

  • Doordat ze geen asafdichting hebben is de kans op lekkage minimaal
  • Membraanpompen zijn droog zelfaanzuigend
  • Ze mogen onbeperkt drooglopen
  • Er kunnen zowel zeer dunne als hoog visceuze vloeistoffen mee verpompt worden
  • Vloeistoffen met vaste bestanddelen kunnen met een membraanpomp verpompt worden

FTI Air Membraanpomp

Combinatie van membraanpomp en vatpomp

Met een FTI Air membraanpomp heeft u bovendien de mogelijkheid om het gemak van een luchtgedreven membraanpomp te combineren met de vatpomp. Hierdoor kunnen zeer veel verschillende vloeistoffen met gemak verpompt worden. Het gaat dan zowel om vloeistoffen op chemisch vlak als vloeistoffen met vaste bestanddelen of met hoge viscositeit. De lengte van de zuigbuis kan afgestemd worden op verschillende typen vaten, waardoor het gebruiksgemak nog meer vergroot wordt.

Onderhoud door MOES Pompen

Heeft u al een FTI Air membraanpomp voor uw werkzaamheden, maar wilt u ervoor zorgen dat deze goed onderhouden wordt? Ook dan schakelt u de hulp in van onze specialisten. Wij nemen namelijk het periodiek onderhoud van uw pompen onder handen, zodat de levensduur enorm verhoogd wordt. Ook voorkomt u zo storingen die oponthoud veroorzaken, en bespaart u kosten omdat losse onderdelen minder vaak vervangen hoeven worden. Is er toch een reparatie nodig? U kunt tevens bij ons terecht voor het repareren van uw FTI Air membraanpompen. Neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.

Contact met MOES Pompen

Bent u dus op zoek naar een betrouwbare partner voor de levering, installatie, onderhoud of reparatie van uw FTI Air membraanpompen, dan neemt u contact op met MOES Pompen. Dit doet u heel eenvoudig door het invullen van ons online contactformulier. U heeft ook de mogelijkheid om te bellen met 072-5620979 of stuur een mail naar info@moespompen.nl. Onze specialisten voorzien u graag van meer informatie over de FTI Air membraanpompen.

Mail ons
Bel ons
Back To Top