skip to Main Content

De centrifugaalpomp werkt doormiddel van centrifugaalkracht, door de ronddraaiende beweging van waaier wordt de centrifugaalkracht op de vloeistof overgebracht waardoor deze naar de buitenkant van het pomphuis wordt gedrukt. Door de vloeistof verplaatsing ontstaat een onderdruk in het hart van de waaier en in de zuigaansluiting van de pomp waardoor vloeistof wordt aangezogen en blijft de cyclus van vloeistof verplaatsing in stand.

De voordelen van centrifugaalpompen zijn groot, eenvoudig in gebruik, relatief voordelig in aanschaf en flexibel inzetbaar. Centrifugaalpompen zijn op te delen in twee segmenten, de normaalzuigende- en zelfaanzuigende centrifugaalpomp. Wij hebben onder andere de centrifugaalpompen van Finish Thompson in ons leveringsprogramma voor absoluut lekvrije pompen door dat deze magneet gekoppeld zijn.

Ons leveringsprogramma centrifugaalpompen die wij vertegenwoordigen vinden hun toepassing in diverse applicaties waaronder chemie, vuilwater verwerking, schoon water verwerking, verpompen van slib en sludge en ook het verpompen van abrassievevloeistoffen, al dan niet in een AtEx omgeving.

Ons programma aan centrifugaalpompen heeft de volgende capaciteiten range: tot 2000m3/u en 120 meter opvoerhoogte en temperaturen van -60°C tot +200°C.

Centrifugaalpompen leverbaar met elektrische aandrijving en hydraulische aandrijving, beide aandrijvingen leverbaar met een ATEX certificaat. Ook hebben we centrifugaalpompen voor de voedingsindustrie met een FDA certificaat, gepolijste pomphuizen en Tri-clamp leidingaansluitingen.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op

Op zoek naar een centrifugaalpomp?

Bent u op zoek naar een centrifugaalpomp? Bekijk dan eens het aanbod van Moes Pompen. Wij zijn leverancier en serviceverlener van pompen in alle soorten en maten. Wij geven u graag advies aangaande het vinden van de juiste pomp. Ook zijn wij in te schakelen voor onderhoud en reparaties aan alle type pompen. Lees verder om meer te weten te komen over de centrifugaalpomp.

Zo werken centrifugaalpompen

Bij ons vindt u een breed assortiment aan centrifugaalpompen. Zowel in horizontale als verticale uitvoeringen. De centrifugaalpomp werkt door middel van centrifugaalkracht. Door de ronddraaiende beweging van de waaier, wordt de centrifugaalkracht op de vloeistof overgebracht. Hierdoor wordt de vloeistof naar de buitenkant van het pomphuis gedrukt. Door de vloeistof verplaatsing ontstaat een onderdruk in het hart van de waaier en in de zuigaansluiting van de pomp, waardoor vloeistof wordt aangezogen en de cyclus van vloeistofverplaatsing in stand blijft.

Ontdek de voordelen van een centrifugaalpomp

Centrifugaalpompen bieden enorm veel voordelen. Zo zijn ze zeer eenvoudig in gebruik, zijn ze relatief voordelig in aanschaf en zijn ze flexibel inzetbaar. Centrifugaalpompen zijn op te delen in twee segmenten: de normaalzuigende en de zelfaanzuigende centrifugaalpomp. Wij hebben onder andere de centrifugaalpompen van Finish Thompson in ons leveringsprogramma. Deze pompen zijn absoluut lekvrij doordat ze magneet gekoppeld zijn.

Profiteer van de capaciteiten van een centrifugaalpomp

Ons programma aan centrifugaalpompen heeft de volgende capaciteiten range: tot 2000m³/u en 120 meter opvoerhoogte en temperaturen van -60°C tot +200°C.
Onze centrifugaalpompen zijn leverbaar met elektrische aandrijving en hydraulische aandrijving. Beide aandrijvingen zijn leverbaar met een ATEX certificaat. Ook hebben we centrifugaalpompen voor de voedingsindustrie met een FDA certificaat, gepolijste pomphuizen en Tri-clamp leidingaansluitingen.

Kom meer te weten over de toepassing van onze centrifugaalpompen

Het leveringsprogramma centrifugaalpompen dat wij vertegenwoordigen, vindt zijn toepassing in diverse applicaties waaronder:

  • Chemie
  • Vuil water verwerking
  • Schoon water verwerking
  • Verpompen van slib en sludge
  • Verpompen van abrasieve vloeistoffen

Ook in elke ATEX omgeving kan gewerkte worden met onze centrifugaalpompen. Benieuwd naar onze producten en prijzen? Neem contact met ons op.

Schaf bij ons een centrifugaalpomp aan

Heeft u interesse in een centrifugaalpomp van Moes Pompen? Bel dan naar 072-5620979, stuur een mail naar info@moespompen.nl of vul ons online contactformulier in. Wij helpen u graag aan uw gewenste centrifugaalpomp!

Mail ons
Bel ons
Back To Top