skip to Main Content

De lobbenpompen van Zeilfelder zijn pompen gebouwd met zeer nauwkeurige toleranties, hierdoor is het mogelijk om de Blue en Green serie lobbenpomp in te zetten daar waar hoge drukken gehaald moeten worden. De kleine toleranties geven een uiterst betrouwbare lobbenpomp met een lange levensduur, lage onderhoudskosten, efficiëntie tot 92% en een continue doseer nauwkeurigheid van >99%.

De seal uitvoeringen voor de Zeilfelder lobbenpompen zijn zeer divers en geeft voor iedere toepassing de juiste oplossing. De seal keuzes zijn de volgende; seal ring, pakking, mechanical seal, cartridge single en double mechanical seal.
Ook zijn deze lobbenpompen leverbaar met een magneetkoppeling voor een absoluut vloeistofdichte pomp.

Inwendige delen worden elektrolytisch gepolijst waardoor de pomp inwendig zeer glad is en dus lage frictieweerstanden heeft en eenvoudig reinigbaar is.
Ook worden de inwendige delen vloeistof en klant specifiek uitgevoerd zodat een pomp verkregen wordt die de juiste toepassing heeft voor de applicatie. Waaronder speciale coatings op de onderdelen die slijtage ondervinden, speciale lobben voor handeling van solids en behoud van een zelfde capaciteit onder verschillende viscositeiten, speciale lagering en vele andere opties. Ook kunnen de lobben met een uitwisselbare slijtplaat uitgevoerd worden al dan niet voorzien van een slijtvaste laag. Tevens is het ook mogelijk om het pomphuis te voorzien van een wisseldeel met een slijtvaste laag. Dit voor een betrouwbare schakel in uw proces.

De Zeilfelder lobbenpompen kunnen twee kanten op pompen en zijn hierdoor zeer flexibel inzetbaar.
Uitvoerbaar met Heating/Cooling Jacket, ingegoten om het pomphuis voor een grote efficiëntie.

De toepassingen van deze lobbenpompen zijn uiterst divers; chemie, petrochemie, voeding, weg- en waterbouw, waarbij onder andere de volgende vloeistoffen; Biodiesel, kerosine, olie, ruwe olie, diesel, asfaltbitumen, fruit sappen. De Zeilfelder lobbenpompen zijn ook uiterst geschikt voor het verpompen van Bitumen en asfalt.

Deze lobbenpompen hebben de volgende certificeringen: API, Atex, Gost-R, TA-Luft, EHEDG, 3-A en FDA.

Kortom een pomp met vele mogelijkheden en toepassingsgebieden.
Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

Specificaties
Max. debiet 1.700 m3/u
Max. temp -60°C tot +450°C
Max. druk 64 bar
Max. viscositeit 0,3 tot 1.400.000 mPas
Materiaal Gietijzer, Gietstaal, RVS, Hastelloy, Brons, Ceramic, diverse kunstoffen en nog vele materialen.
Mail ons
Bel ons
Back To Top