skip to Main Content

De tandwielpomp van Zeilfelder is een tandwielpomp gebouwd met zeer nauwkeurige toleranties, hierdoor is het mogelijk om de Blue en Green serie tandwielpomp in te zetten daar waar hoge drukken en capaciteiten gehaald moeten worden, tot wel 900m3/u en 120 bar bij 320 gr. C. De kleine toleranties geven een uiterst betrouwbare tandwielpomp met een lange levensduur, lage onderhoudskosten en grote efficiëntie.

De seal uitvoeringen voor de Zeilfelder tandwielpompen zijn zeer divers en geeft voor iedere toepassing de juiste oplossing. De seal keuzes zijn de volgende; seal ring, pakking, mechanical seal, cartridge single en double mechanical seal.
Ook zijn deze tandwielpompen leverbaar met een magneetkoppeling voor een absoluut vloeistofdichte pomp.

Inwendige delen worden elektrolytisch gepolijst waardoor de pomp inwendig zeer glad is en dus lage frictieweerstanden heeft en eenvoudig reinigbaar is.
Ook worden de inwendige delen vloeistof en klant specifiek uitgevoerd zodat een pomp verkregen wordt die de juiste toepassing heeft voor de applicatie. Waaronder speciale coatings op de onderdelen die slijtage ondervinden, speciale tandvormen voor handeling van solids en behoud van een zelfde capaciteit onder verschillende viscositeiten, speciale lagering en vele andere opties. Dit voor een betrouwbare schakel in uw proces.

De Zeilfelder tandwielpompen kunnen twee kanten op pompen en zijn hierdoor zeer flexibel inzetbaar.
Uitvoerbaar met Heating/Cooling Jacket, ingegoten om het pomphuis voor een grote efficiëntie.

De toepassingen van de Zeilfelder tandwielpompen zijn uiterst divers; chemie, petrochemie, voeding, weg- en waterbouw. Waarbij onder andere de volgende vloeistoffen; Biodiesel, kerosine, olie, ruwe olie, diesel, asfaltbitumen, fruit sappen. Ook zeer goed inzetbaar als schuimpomp in blussystemen.

Deze tandwielpompen hebben de volgende certificeringen: API, Atex, Gost-R, TA-Luft

Kortom een tandwielpomp met vele mogelijkheden en toepassingsgebieden.
Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

Specificaties
Max. debiet 900 m3/u
Max. temp -60°C tot +320°C
Max. druk 120 bar
Max. viscositeit 0,6 tot 260.000 mPas
Materiaal Gietijzer, Gietstaal, RVS, Hastelloy, Brons, Ceramic, diverse kunstoffen en nog vele materialen.
Mail ons
Bel ons
Back To Top