skip to Main Content

Uw partner in pompen

Bent u op zoek naar SPX lobbenpomp onderdelen? Dan bent u bij MOES Pompen aan het juiste adres. Bij ons vindt u de lobbenpomp onderdelen van Q-pumps die 1 op 1 uitwisselbaar zijn met verschillende merken, ook SPX. Via ons bestelt u ze snel en makkelijk. Wilt u meer weten over de SPX lobbenpomp onderdelen? Lees dan verder, of neem meteen contact op met een specialist van MOES Pompen. Wij zijn uw partner voor levering, onderhoud en installatie van alle type pompen.

SPX lobbenpomp onderdelen

Werking van de lobbenpomp

De lobbenpomp is een verdringerpomp en werkt via het tegengestelde rotorprincipe. De twee rotoren zijn onderling aan elkaar gekoppeld en draaien tegenovergesteld aan elkaar in het pomphuis. De pompende werking ontstaat doordat de rotor is voorzien van twee of meerdere nokken. De nokken van de ene rotor worden tijdens het draaien in de kuilen van de ander gedrukt.

Geschikt voor kwetsbare vloeistoffen

Over het algemeen wordt de lobbenpomp vooral toegepast om vloeistoffen met hoge viscositeit te pompen. Dit gebeurt door middel van rustige verplaatsing, waardoor het ook zeer geschikt is voor kwetsbare vloeistoffen. Ook kunnen vloeistoffen met vaste bestanddelen ermee verpompt worden. Hierbij is er geen gevaar van structuurbeschadiging van het medium. Er is ook geen sprake van slijtdeeltjes die het product kunnen contamineren. De lobbenpomp wordt dan ook regelmatig gebruikt als hygiënische pomp.

SPX Lobbenpomp

De SPX Lobbenpomp is ontwikkeld voor een efficiënte werking. Er kan gekozen worden voor een kleinere pomp voor medium viscositeit toepassingen omdat de interne spelingen geminimaliseerd zijn. Bovendien is de SPX Lobbenpomp ontworpen voor snelle temperatuurswisselingen en is daarom erg geschikt voor agressieve CIP. Het onderhoud van de pomp is makkelijk met de juiste SPX Lobbenpomp onderdelen. Wanneer u de onderdelen bij MOES Pompen bestelt, kunt u altijd rekenen op 1 jaar fabrieksgarantie op fabricagefouten.

Revisie van uw pomp

Bij ons kunt u niet alleen terecht voor losse SPX Lobbenpomp onderdelen, maar ook voor een revisie van de bestaande pomp. Dan kunt u ervoor kiezen om hoogwaardige materialen te gaan gebruiken, zoals 17-54PH pompassen. De treksterkte van deze assen is wel drie keer groter dan die van RVS 316. Bovendien heeft u de mogelijkheid om een upgrade uit te voeren in de hygiëne. Dit is echter afhankelijk van het type pomp. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die wij te bieden hebben wat betreft de SPX Lobbenpomp onderdelen? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Dat doet u heel gemakkelijk door het contactformulier hier op de site in te vullen. U kunt natuurlijk ook bellen met 072-5620979 of een mail sturen naar info@moespompen.nl. Wij zijn uw partner voor hoogwaardige SPX Lobbenpomp onderdelen.

Mail ons
Bel ons
Back To Top