skip to Main Content

Op zoek naar een excentrische wormpomp?

Als u op zoek bent naar een geschikte wormpomp, dan bent u aan het juiste adres bij Moes Pompen. Wij helpen u graag aan precies die pomp die uw proces veiliger, schoner en efficiënter maakt. Daarnaast verzorgen wij graag het benodigde onderhoud en eventuele reparaties aan uw pomp. Benieuwd naar de eigenschappen, voordelen en toepassingsmogelijkheden van onze pompen? Neem contact met ons op en laat ons u begeleiden naar de juiste wormpomp.

MN/MNT Stalen en RVS monopompen

Wormpompen of ook wel monopompen, van de MN/MNT serie, deze monopompen zijn zeer goed inzetbaar voor het verpompen van dikke en vervuilde vloeistoffen waarbij vervuiling van de vloeistof geen probleem is. Onze monopompen zijn leverbaar in vele materialen, voor zowel…

Lees meer

PT/PST Stalen en RVS monopompen

PT/PST serie excentrische wormpomp of ook wel monopomp genoemd. Dit type wormpompen zijn zeer goed inzetbaar voor het verpompen van dikke en vervuilde vloeistoffen. Leverbaar in vele materialen voor zowel de stator als de rotor. Ook in de aandrijving zijn…

Lees meer

PV serie verticale monopompen

De PV serie verticale monopompen zijn in diverse materialen op te bouwen naar gelang de toepassing. Door de verticale bouwvorm zijn deze excentrische wormpompen in te zetten als vatpomp waarbij ook een afsluitende deksel voor het vat een optie is…

Lees meer

PI serie monopompen

De monopompen van CMO zijn er in handige PI serie voor het mixen en verpompen van cement en beton. Deze monopompen met mixer worden geleverd op handige trolley om gemakkelijk te kunnen verplaatsen. Alle onderdelen zijn eenvoudig los te nemen…

Lees meer

Meer informatie over de wormpomp

De excentrische wormpomp, ook wel bekend onder de naam monopomp, is geschikt voor vele doeleinden. Denk aan de petro/chemische industrie en de voedingsmiddelenindustrie. Deze pomp kan zeer dikke vloeistoffen verpompen. Zelfs als er vaste delen in de vloeistof zitten. Dankzij deze eigenschap worden deze pompen veel gebruikt in de afvalwaterbehandeling. Hoe deze monopomp werkt? De pomp beschikt over een rotor en een stator. De rotor maakt een draaiende en radiale beweging in de stator. Hierdoor wordt een continue verplaatsing van het te verpompen medium gecreëerd. Vanwege deze voortdurende verplaatsing ontstaat er tevens een verhoging van de druk in het pomphuis.

Toepassingsmogelijkheden voor wormpompen

Wormpompen kunnen viskeuze vloeistoffen verplaatsen. Deze vloeistoffen zijn voor andere pompen moeilijk tot niet te verpompen. Denk aan onder andere:

 • Voedsel
 • Diervoeders
 • Oliën en vetten
 • Levensmiddelen
 • Mest en digestaat

Staat uw te verpompen materiaal niet in bovenstaande lijst? Neem contact met ons op. Wij geven u graag advies over welke pomp het best in uw situatie past.

Ontdek de vele voordelen van wormpompen

Een excentrische wormpomp draagt tenminste de volgende voordelen:

 • Omkeerbare werking
 • CIP reiniging is mogelijk
 • Hoge drukken zijn mogelijk
 • Zelfaanzuigend, niet drooglopend en zelfontluchtend
 • Minimale beschadiging aan het te verpompen medium
 • Makkelijk in onderhoud vanwege de geringe componenten
 • Capaciteit is automatisch gerelateerd aan de rotatiesnelheid

U begrijpt, wormpompen zijn zeer veelzijdig in gebruik, uiterst gebruiksvriendelijk en zorgen voor een schoon, stabiel en kwalitatief proces. Neem vandaag nog contact met ons op om een geschikte monopomp voor uw toepassing te vinden.

Koop bij ons een excentrische wormpomp

Bent u op zoek naar een bewezen, betaalbare en kwalitatieve wormpomp? Neem een kijkje tussen al onze wormpompen, zodat u straks over precies de juiste beschikt. Bel voor meer informatie naar 072-5620979, stuur een e-mail naar info@moespompen.nl of laat een bericht achter op ons online contactformulier. Dan heeft u straks ook een professionele wormpomp voor uw proces.

Mail ons
Bel ons
Back To Top