skip to Main Content

De QTS serie hygiënische spindelpompen van Q-pumps zijn conform EHEDG en 3-A gecertificeerd. Met de volledig RVS316L inwendige natte materialen een absoluut hoogwaardige voedingsmiddelen pomp waarbij ook aan de buitenzijde over hygiëne is nagedacht. De tandwielkast en fundatie zijn tevens volledig in RVS en de buitenkant van de pomp is volledig rond zodat vuil zich niet kan opbouwen op eventueel vlakke stukken.

De spindelpompen zijn inzetbaar bij dunnen en dikke vloeistoffen al dan niet met vaste delen, tot middelhoge drukken van 20 bar. Wanneer vaste delen verpompt moeten worden blijven deze intact doordat ze axiaal met de rotoren mee worden getransporteerd zonder de pomp inwendig mechanisch te raken. Door dit principe hebben de schroefspindelpompen een aanzienlijk langere levensduur in vergelijk met lobbenpomp of monopompen. Tevens zorgen de uitwendige tandwielen ervoor dat de rotoren geen onderling contact maken, ook het pomphuis wordt niet door de rotoren geraakt. Bij de schroefspindelpompen staan de vloeistofkrachten axiaal op de assen.

De QTS spindelpompen zijn zelf aanzuigend en kunnen tot 70% ingesloten lucht verplaatsen waardoor cavitatie uitgesloten is.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op over deze hygiënische spindelpompen.

Specificaties
Max. debiet Proces 130m³/u – CIP 193m³/u
Max. temp 150°C
Max. druk 20 bar
Max. viscositeit 1.000.000mPas

Mail ons
Bel ons
Back To Top