skip to Main Content
Hygienische Lobbenpomp Kopen

De lobbenpompen van Q-pumps, of beter draaizuigerpompen, zijn hoogwaardige hygiënische lobbenpompen die zeer robuust en betrouwbaar zijn. De QP serie draaizuigerpompen zijn uitermate geschikt voor het verpompen van zowel dunne als dikke producten met of zonder vaste delen.

Door de kleine toelaatbare toleranties en draaizuigervorm (Materiaal Alloy 88) heeft de QP-serie lobbenpomp, bij viscositeiten van 150cP geen interne verliezen meer en dus een hoge pompefficiëntie. Met een front loaded seal en een speciaal ontwikkeld pompdeksel worden dode ruimten ter plaatse van de as-afdichting en deksel vermeden. Door het unieke pompontwerp blijven de gunstige pompeigenschappen van de draaizuigerpomp behouden.

Q-pumps QP serie draaizuigerpompen en onderdelen zijn 100% uitwisselbaar met de lobbenpompen van Waukesha ® Universal 1 en 2 , Ampco ® ZP1 en ZP2 en Wright TRA10 ®.

QP serie lobbenpompen zijn 3A gecertificeerd en standaard voorzien van een RVS tandwielkast voor plaatsing in een sanitaire omgeving. Verder opgebouwd met hogedruk assen vervaardigd uit 17-4PH ofwel RVS 630 wat een treksterkte heeft van 3 x groter dan RVS 316. Tevens zijn de tandwielen met schuine vertanding voor een stille werking.

De QP1 en QP2 draaizuigerpompen zijn 3A gecertificeerd en de QP3 is EHEDG gecertificeerd voor maximale hygiëne.

Specificaties QP Draaizuigerpompen
Max. debiet 103m³/u
Max. temp -40°C tot 150°C
Max. druk 34,5 bar
Max. viscositeit 0,5 tot 1.000.000mPas
Mail ons
Bel ons
Back To Top