skip to Main Content

De schroefspindelpompen, type QTS van Q-pumps voor uw sanitaire en hygiënische installatie.

Deze QTS hygiënische schroefspindelpompen zijn volledig sanitair, voldoen aan de hoogste ten aanzien van hygiëne en zijn conform EHEDG en 3-A gecertificeerd. Doordat de spindelpompen inzetbaar zijn met toerentallen van 100 tot 3500 rpm en de seals midden in de vloeistofstroom zitten is een perfecte CIP reiniging mogelijk. De hoge vloeistofsnelheid tezamen met de hoge CIP temperatuur van maximaal 150°C zorgen ervoor dat alle inwendige delen worden gereinigd zonder dat de pomp gedemonteerd hoeft te worden. Wegens de grote range aan toerentallen is de QTS spindelpomp zowel in te zetten als proces pomp en CIP pomp, hierdoor is het niet nodig een aparte CIP pomp te installeren ten behoeve van reiniging wat in kosten aanzienlijk scheelt.

De spindelpompen zijn inzetbaar bij dunnen en dikke vloeistoffen al dan niet met vaste delen, tot middelhoge drukken van 20 bar. Wanneer vaste delen verpompt moeten worden blijven deze intact doordat ze axiaal met de rotoren mee worden getransporteerd zonder de pomp inwendig mechanisch te raken. Door dit principe hebben de schroefspindelpompen een aanzienlijk langere levensduur in vergelijk met lobbenpomp of monopompen.

Spindelpompen zijn omkeerbaar in draairichting wat de inzet van deze pompen groter en eenvoudige maakt en flexibel in uw proces. De QTS pompen zijn zelfaanzuigend waardoor een lage NPSHr nodig is, de schroeven/rotoren geven nagenoeg geen pulsatie en behandelen het product vriendelijk waardoor geen shear ontstaat.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

Hygiënische Schroefspindelpompen

De QTS serie hygiënische spindelpompen van Q-pumps zijn conform EHEDG en 3-A gecertificeerd. Met de volledig RVS316L inwendige natte materialen een absoluut hoogwaardige voedingsmiddelen pomp waarbij ook aan de buitenzijde over hygiëne is nagedacht. De tandwielkast en fundatie zijn tevens…

Lees meer
Mail ons
Bel ons
Back To Top