skip to Main Content

De slangenpomp werkt door middel van een peristaltische beweging over de pompslang, waardoor op een volumetrische manier vloeistof wordt verplaatst. Deze peristaltische beweging bij de slangenpomp wordt veroorzaakt door het indrukken en verschuiven van een slof of rol over de pompslang. Met deze volumetrische verschuiving wordt vloeistof verplaatst en om deze reden worden slangenpompen ook wel peristaltische pomp genoemd. Bijkomend voordeel van de peristaltische werking is dat vloeistof niet beschadigd raakt door bijvoorbeeld afschuiving en zal er dus geen scheiding van vloeistofdelen ontstaan. Eventuele vaste delen in de vloeistof worden met de vloeistof mee verplaatst zonder dat deze schade aan de pomp kunnen veroorzaken, er is geen mechanisch contact van vaste delen met de roterende delen van de slangenpomp. Hierbij zijn wel van belang dat de  slangenpomp in voldoende grote en met het correcte toerental wordt uitgevoerd, om een betrouwbare schakel te zijn in het totale proces.

De Albin slangenpompen worden veelal ingezet waar andere pomptypes problemen ondervinden met de vloeistof. Dit kan zijn door een hoge viscositeit of wanner een sterke vervuiling en grote vaste delen aanwezig zijn in de vloeistof. Ook daar waar grote zuighoogtes nodig zijn of waar extreem lange zuigleidingen onderdeel zijn van de pompinstallatie, is een slangenpomp de juiste keuze. Met een zuighoogte van maar liefst 9,8 meter heeft de ALH serie een ongekende zuigkracht en de ideale oplossing in combinatie met moeilijke zuigsituaties, denk bijvoorbeeld aan een extreem lange zuigleiding of zeer dikke vloeistoffen. Slangenpompen van Albin zijn van industriële uitvoering en robuust gebouwd voor een lange levensduur van pompslang en aandrijving.

Met de inzet van de Albin slangenpomp zijn vele voordelen binnen handbereik; zo zijn ze omkeerbaar in draairichting, droog zelfaanzuigend, beschadigen de te verpompen producten niet en slangenpompen hebben lage onderhoudskosten. Door hun lekvrije werking, geen as afdichting zijn slangenpompen een sterk opkomende belangrijke schakel in diverse processen. Ook is het eenvoudige onderhoud aan de slangenpomp een pluspunt in de onderhoudskosten. Het enige onderdeel dat aan slijtage onderhevig is en periodiek vervangen dient te worden is de pompslang, eenvoudig en simpel te vervangen.

Wij leveren pompslangen voor alle merken slangpompen, onder andere Bredel, Verderflex, Blackmer, Valisi, Abaque etc. Door de unieke bouw van de Extreme pompslangen wordt de levensduur van de pompslang verlengd, zie pompslang.

Onze slangenpompen kunnen zowel met een elektrische aandrijving als ook een hydraulische aandrijving geleverd worden. Dit kan beide in ATEX  uitvoering. Speciale motoren met afwijkende spanningen en keurmerk op aanvraag leverbaar met korte levertijden.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op

Albin Slangenpomp ALH serie

Albin slangenpomp is een robuuste industriële slangenpomp, zijn droog zelfaanzuigend en ideaal voor het verpompen van abrasieve, bijtende, afschuifgevoelige en hoog-viskeuze vloeistoffen. Slangenpompen zijn flexibel inzetbaar en hebben een groot scala aan applicatie mogelijkheden. Zo zijn slangpompen inzetbaar in de…

Lees meer

Albin Slangenpomp ALP serie

De ALP serie lagedruk slangenpomen van Albin zijn zeer geschikt voor het verpompen van vervuilde, chemisch agressieve en viskeuze vloeistoffen. Slangenpompen zijn droog zelfaanzuigend en hebben de eigenschap dat ze droog kunnen lopen zonder dat er schade ontstaat aan pompslang…

Lees meer

Albin slangenpomp ALH CiP serie

Albin slangenpomp met de mogelijk om de slang te reinigen door middel van het CiP (Clean in Place) principe. Door de vrijkomende schoenen van de pompslang is er een vrije doorstroming door de pompslang heen voor een optimale inwendige reiniging.…

Lees meer
Back To Top