skip to Main Content

Slangenpomp nodig?

Heeft u een kwalitatieve slangenpomp nodig? Neem dan contact op met Moes Pompen. Wij hebben verschillende soorten slangenpompen in ons assortiment zitten. Wij komen uw gewenste pomp graag voor u leveren, onderhouden en indien nodig repareren. Vraag ons naar advies als u nog niet precies weet welk soort slangenpomp u in uw situatie nodig heeft.

Albin Slangenpomp ALH serie

Albin slangenpomp is een robuuste industriële slangenpomp, zijn droog zelfaanzuigend en ideaal voor het verpompen van abrasieve, bijtende, afschuifgevoelige en hoog-viskeuze vloeistoffen. Slangenpompen zijn flexibel inzetbaar en hebben een groot scala aan applicatie mogelijkheden. Zo zijn slangpompen inzetbaar in de…

Lees meer

Albin Slangenpomp ALP serie

De ALP serie lagedruk slangenpomen van Albin zijn zeer geschikt voor het verpompen van vervuilde, chemisch agressieve en viskeuze vloeistoffen. Slangenpompen zijn droog zelfaanzuigend en hebben de eigenschap dat ze droog kunnen lopen zonder dat er schade ontstaat aan pompslang…

Lees meer

Albin slangenpomp ALH CiP serie

Albin slangenpomp met de mogelijk om de slang te reinigen door middel van het CiP (Clean in Place) principe. Door de vrijkomende schoenen van de pompslang is er een vrije doorstroming door de pompslang heen voor een optimale inwendige reiniging.…

Lees meer

Zo werkt de slangenpomp

De slangenpomp werkt door middel van een peristaltische beweging over de pompslang, waardoor op een volumetrische manier vloeistof wordt verplaatst. Deze peristaltische beweging wordt veroorzaakt door het indrukken en verschuiven van een slof of rol over de pompslang. Door deze verschuiving wordt vloeistof verplaatst. Daardoor worden slangenpompen ook wel peristaltische pompen genoemd. Bijkomend voordeel van de peristaltische werking, is dat vloeistof niet beschadigd raakt door bijvoorbeeld afschuiving. Er zal dus ook geen scheiding van vloeistofdelen ontstaan. Eventuele vaste delen in de vloeistof worden met de vloeistof mee verplaatst, zonder dat deze schade aan de pomp kunnen veroorzaken. Er is geen mechanisch contact van vaste delen met de roterende delen van de pomp. Hierbij is het, voor een optimaal proces, wel van belang dat de pomp in voldoende grootte en met het correcte toerental wordt uitgevoerd.

Wanneer bieden slangenpompen uitkomst?

Onze slangenpompen kunnen zowel met een elektrische aandrijving als met een hydraulische aandrijving geleverd worden. Dit kan beide in ATEX uitvoering. Speciale motoren met afwijkende spanningen en keurmerken zijn op aanvraag leverbaar met korte levertijden. Slangenpompen worden veelal ingezet waar andere pomptypes problemen ondervinden met de vloeistof. Ook daar waar grote zuighoogtes nodig zijn of waar extreem lange zuigleidingen onderdeel zijn van de pompinstallatie, is een slangenpomp de juiste keuze.

Ontdek de voordelen van slangenpompen

Wij leveren kwalitatieve slangenpompen van ondere andere Bredel, Verderflex, Blackmer, Valisi en Abaque. Slangenpompen bieden veel voordelen. Ze:

  • Zijn droog zelfaanzuigend
  • Zijn omkeerbaar in draairichting
  • Hebben zeer lage onderhoudskosten
  • Zijn lekvrij en hebben geen asafdichting
  • Beschadigen de te verpompen producten niet

Dit alles maakt van slangenpompen een belangrijke schakel in diverse processen. Neem direct contact met ons op als u ook behoefte heeft aan zo’n gebruiksvriendelijke en veelzijdige pomp.

Koop bij ons een slangenpomp

Heeft u interesse in een specifieke slangenpomp? Bel naar 072-5620979, stuur een mail naar info@moespompen.nl of vul uw gegevens in op ons online contactformulier. Bij ons vindt u precies die slangenpomp die u nodig heeft.

Back To Top